3 Bud På Kølig Iskaffe I Sommervarmen

Billede: Pixabay

Vi er netop lige trådt ind i de varme sommermåneder, og der går ikke længe, før vi bliver ramt af perioder med skønt solskinsvejr. Det skal vi alle selvfølgelig ud og nyde, gerne med noget lækkert og kølende i glasset som f.eks. en forfriskende iskaffe. Vi har derfor fundet disse 3 fremragende og en smule anderledes bud den kolde sommerkaffe. Velbekomme!

Syndig iskaffe lavet i stempelkande

Denne guddommelige opskrift er ganske nem at lave derhjemme, og så tager den mindre end 10 minutter. Men det bedste er faktisk, at opskriften giver dig lov til at smage og opleve iskaffe på en helt ny måde. Den er nemlig lavet på en stempelkande, hvilket gør iskaffen endnu mere cremet og luftig.

Ingrediensliste

Iskaffe

  • 8 stk isterninger
  • 750 ml sødmælk
  • 75 g flormelis
  • 15 g instant kaffe

Tip: Lav den festlige udgave og tilføj 3 cl rom.

Servering

  • 8 stk. isterninger
  • 1 spsk. flødeskum

Fremgangsmåde

  1. Det første, du gør, er at komme alle dine ingredienser i en blender.
  2. Så blender du dem i et par minutter, indtil konsistensen er jævn og cremet.
  3. Servér nu i en stempelkande, som du gør blandingen lækker og luftig i.
  4. Husk at putte ekstra isterninger i kaffekoppen, inden du skænker, samt én skefuld flødeskum.
  5. Drik din iskolde iskaffe med et flot sugerør!

Pirlende Espresso Tonic

En Espresso Tonic er iskaffe på en ny og brusende måde. Det er en utrolig forfriskende drink, som samtidig er nem at lave. Du får opskriften her:

Ingrediensliste

  • 25 ml cold brew eller et afkølet espressoshot
  • 180 ml god tonic
  • Et par skiver citron
  • Isterninger

Tip: Lav den festlige udgave og tilføj 3,5 cl gin.

Fremgangsmåde

  1. Start med at fyld glasset med isterninger og hæld så tonic i glasset.
  2. Hæld nu kaffen i. Du skal være lidt forsigtig, for det kan hurtigt bruse over.
  3. Pynt med et par citronskiver i glasset

Pindiskaffe med sne på toppen

Det er virkelig lækkert med en iskaffe i sommervarmen, og faktisk kan du også lave din iskaffe som en ispind! Vi har fundet denne smagfulde variant, der ovenikøbet har sne på toppen i form af lækker, cremet fløde.

Opskriften erlidt til den stærke side, så hvis du foretrækker din iskaffe sødere, skal du bare putte lidt ekstra sukker i.

Ingrediensliste

  • 3,5 dl kold stærk kaffe
  • 1,25 dl piskefløde (til kaffeblandingen)
  • 0,5 dl piskefløde (til de hvide toppe på ispindene)
  • Sukker (til at søde med)

In mente: Målene ovenfor er omtrentlige. Det handler om at finde det helt rigtige mix af kaffe, fløde og sukker, som passer lige til din smag. Til den hvide top bruges udelukkende sukkersødet fløde, altså ingen kaffe.

Fremgangsmåde

  1. Start med at søde 0,5 deciliter piskefløde med lidt sukker. Du skal blande, indtil sukkeret er helt opløst.
  2. Hæld nu lidt af den sødede piskefløde ned i bunden af hver af dine ispindeforme.
  3. Frys så formene ned, indtil fløden har taget fast form, hvilket tager omtrent en time.
  4. Imens kan du blande kaffen sammen med 1,25 deciliter piskefløde, som sødes med lidt sukker. Du skal igen bland, indtil sukkeret er helt opløst. Du kan tilsætte mere kaffe, hvis du synes, at kaffen er for sød – og omvendt mere sukker, hvis den er for stærk.
  5. Køl blandingen lidt af i køleskabet.
  6. Hæld derefter den afkølede kaffeblanding ned i ispindeformene. Hæld i til randen. Det er vigtigt, at kaffeblandingen er kølet helt af, da den ellers vil smelte de hvide flødetoppe.
  7. Sæt nu pindelåget på ispindeformene og kom dem derefter i fryseren.
  8. Efter 4-5 timer eller dagen derpå er iskaffepindene klar til at blive nydt ude i solskinnet.

Tak til citatplakat.dk

De sommerglade og kaffeelskende folk fra citatplakat.dk har ydet en stor hjælp i udarbejdelsen af denne artikel, hvilket vi gerne vil sige dem mange tak for.

Kender du ikke citatplakat.dk, kan vi fortælle, at de har et af Danmarks bedste udvalg af fede og flotte plakater. Du kan bl.a. vælge mellem mange sjove plakater til børneværelset.

Relaterede Indlæg