Uhmm hvem drømmer ikke om en lækker cremet og sød cheesecake til søndagens eftermiddagskaffe? Cheesecake kan laves i alverdens forskellige varianter med lakrids, jordbær, karamel og meget mere. Den kan også både laves som en bagt version eller ubagt med gelatine. Mulighederne er mange og det er bare at springe ud i det! Denne opskrift er en gammel en af slagsen og er meget simpel og ligetil. Det er en bagt cheesecake med citron og hindbærsovs ved siden af. Meget lækker, syndig og perfekt til en hyggelig eftermiddag.
Til bunden skal der bruges:
Knus kiksene i en foodprocessor, hvis du ikke har sådan en kan de kommes i en pose og bankes med en kagerulle (det virker stort set lige så godt). Kom de knuste kiks i en skål sammen med det smeltede smør, kanel og salt og rør det godt sammen. Find din springform frem og spænd et stykke bagepapir på bunden, så det sidder i spænd. Fordel kiksemassen på bunden og lidt op ad kanterne. Bag bunden ved 180 grader i 10 minutter. Lav nu fyldet.
Til ostefyldet skal der bruges:
Cremefraise topping:
Hindbærsovs:
Rør flødeost, vanilje og sukker sammen til en lind masse. Rør herefter æg i et ad gangen og til sidste røres citron og citronskal i. Hæld ostemassen i den forbagte kiksebund og bag den i 55 min ved 160 grader. Mens kagen bager, røres cremefraise toppingen sammen og lige inden kagen er færdig kommes cremefraise på og bages yderligere 8 min, eller til den er fast. Når cheesecaken er færdig skal den være helt kold, inden den skæres. Den er allerbedst dagen efter!
Til sidst laves hindbærsovsen ved at lave et opkog af hindbær og derefter blende dem sammen med sukker og vaniljesukker. Server ved siden af cheesecaken.
Velbekomme!
Til slut vil vi hurtigt takke Perlen Odense for have støttet muligheden for at udarbejde, ovenstående indhold. Der kan du blandt andet bestille: Guldringe. Uden støtten fra Perlen Odense kunne denne hjemmeside ikke findes.