Cookies Opskrift

Billede:Pixabay / Pexels

Mmmmmm hvem elsker ikke at sætte tænderne i en nybagt cookie, at høre den bløde knasen og mærke hvordan smagen fordeler sig i munden?

Det tænker jeg, at nærmest alle kan, da cookies bare smager helt henrivende, specielt med lidt lækkert vanilieis til.

Sådan bager du de bedste cookies.

  • 120 g sukker
  • 140 g farin eller muscovadosukker
  • 140 g smør ved stuetempereret
  • 1 æg
  • 240 g hvedemel
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 150-200 g valgfri chokolade, chips eller grofthakket
  • 1 tsk salt

Pisk sukker, farin, vaniljesukker og smør sammen til en ensartet masse. Det tager ca. 5 minutter.

Tilsæt æg og pisk igen.

I en anden skål blandes mel, bagepulver, natron og salt sammen

Tilsæt melblandingen lidt af gangen, mens der piskes ved lav hastighed. Her skal dejen blot samles - vend chokolade i dejen

Herefter sættes dejen på køl i en time, men også gerne i længere tid.

Del dejen i lige store kugler på en pæn størrelse, ca 70 gr.

Sæt kuglerne på en bageplade med bagepapir. Husk der skal være god afstand mellem dem med ca 8 på en bageplade

Bag cookies midt i ovnen ved 175 grader i 16 minutter

Når kagerne har den rette sprødhed tages de ud og placeres på en bagerist.

Lad dem køle i 15 minutter.

Spiser du ikke dem alle sammen med det samme, kan de opbevares i en lufttæt kasse.

    Dette blogindlæg var skrevet med støtte fra Perlen Odense. Perlen Odense forhandler blandt andet Sif Jakobs. Derfor er dette blogindlæg ikke upartisk.

    Relaterede Indlæg