Lasagne er en god ret, hvis man skal lave mad til gæster eller en hel familie, da den som oftest kan bespise mindst 5 personer. Den er ikke kun vildt lækker, men også forholdsvis billig at lave og hvis man gerne vil snige nogle grøntsager i maden uden at børnene ser det, er den også perfekt til dette! Den er simpelthen vores all time favorite!
Den traditionelle lasagne stammer fra Italien - pastaens land og laves med kødsovs og lasagneplader. Men efter lasagnen er kommet til norden er den blevet moderniseret en smule og man er begyndt at eksperimentere mere i køkkenet. Også uden kød. Så hvis du skal have en kød fri dag i ugen, kan det passende være denne lasagne du kan lave.
Rodfrugtlasagne med Mornay sauce
Til lasagnen skal du bruge:
Sådan gør du:
Skræl og riv rodfrugter, løg og hvidløg. Opvarm en stor gryde med lidt olie og svits først løg og hvidløg og tilsæt herefter de revne rodfrugter. Når det er svitset godt af tilsættes de hakkede tomater, mælk og bouillonterning. Lad grøntsagssovsen stå og simre i 10 minutter. Smag til med salt og peber. Saml lasagnen med lag - først sovs, så mornaysauce og til sidst lasagneplader. Gentag indtil sovsen slipper op. Top til sidst lasagnen med revet ost. Bag lasagnen i ovnen i 40 minutter ved 200 grader. Servér med grøn salat eller grøntsagsstænger.
Velbekomme!
OBS: dette tekstindlæg er bragt i samarbejde med Perlen Odense. Hos Perlen Odense kan du se et stort og flot udvalg af Rabinovich produkter. Gælder dette tekstindlæg - tak for dette.