4 Madmarkeder, Der Er Besøget Værd

Billede: Clem Onojeghuo

Madmarkeder er det rene mekka for dig, der er en rigtig foodie.

Madmarkeder, street food, og foodtrucks er populært som aldrig før. Enhver by med respekt for sig selv har efterhånden stablet en eller anden form for madmarked på benene.

Madmarkeder er ofte præget af en meget hyggelig og uformel stemning i rustikke rammer, hvilket i sig selv er et kæmpe plus. MEN, madmarkedernes helt store fordel ligger i deres diversitet. Du kan som regel få opfyldt enhver kost- og smagspræference.

Så i stedet for at diskutere, hvilken cafe eller restaurant i skal tage på, kan man med fordel blot besøge et madmarked, og bestille fra den bod, man ønsker, hvorefter man kan samles rundt om et bord med vidt forskellige måltider.

Aarhus Street food - Ny Banegaardsgade 46, Aarhus
Aarhus Street Food har formået at omdanne en gammel busgarage til et sandt madmekka. Omgivelserne er rustikke, intime og super hyggelige.

Herudover kan du lide dig friste af intet mindre end 30 køkkener og barer. Du kan få alt fra en ultra-sund salat, til pommes frites tilberedt i andefedt.

Og så er det oven i købet til at betale, såfremt du vælger de rette ting. Alle køkkener er nemlig påkrævet at tilbyde minimum én ret til 50 kroner.

Torvehallerne - Frederiksborggade 21, København
Lige ved siden af Nørreport Station finder du de efterhånden famøse Torvehaller, der formentlig er det mest kendte madmarked i vores lille land.

Torvehallerne byder på det mest, ligegyldigt om du er på jagt efter gourmet chokolade eller kaviar. Herudover kan du også fylde maven med en pizza fra Gorms Pizza, eller med en standhaftig skål grød fra, ja, GRØD.

Kigger man på Torvehallernes hjemmeside, kan man se, at det er muligt at få hele 160 forskellige slags te, og 42 forskellige franske kager, hvilket i sig selv er imponerende.

Street Food Esbjerg - Kongensgade 34, Esbjerg
Også i det vindblæste Esbjerg er de hoppet med på moden, og har fået stablet et ganske habilt madmarked på benene.

Udvalget af mad dækker over godt 14 boder, som blandt andet betyder, at man kan indtage alt fra klassisk dansk mad til marokkansk street food.

Omgivelserne er super hyggelige, og minder på mange måder om Aarhus Street Food. Især udendørsområdet fungerer fantastisk godt, hvor de mange bænke og borde udgør en form for festivalstemning når barerne i sommermånederne serverer lækre drinks til langt ud på aftenen.

Tivoli Food Hall - Vesterbrogade 3
Tivoli Food Hall er det seneste bud på et madmarked i hovedstaden, og selvom konkurrencen er hård i hovedstaden, er Tivolis madmarked ganske velbesøgt.

I Tivoli Food Hall kan du mæske dig i delikate kyllinger fra Chicks by Chicks, drikke håndbryggede øl, og stille sulten, når den bare er for sjov, hos Café Norden.

Som en bonus kan du supplere besøget med en gåtur i haven efterfølgende, så den lækre mad kan få lov til at sænke til bunds.

Relaterede Indlæg