5 Ekstremt Sunde Fødevarer

Billede: Canva

De fleste er i stand til at skelne mellem sunde og usunde fødevarer, men er du klar over, hvilke fødevarer, der egentlig er i den ende, man betegner som “ekstremt sunde”?

For at gøre dig klogere på, hvilke fødevarer, der er ekstremt sunde for din krop, så har vi lavet denne liste over fødevarer, der er ekstremt sunde. Her er listen:

Rød peber

Rød peber har er stoppet med C-vitamin. Faktisk har rød peber mere C-vitamin end både appelsiner, citroner og jordbær, der ellers er notorisk kendt for at være fyldt med C-vitamin. Rød peber er altså rigtig god til at forebygge de forkølelser, der kan komme i den kommende årstid.

Du kan i øvrigt roligt spise masser af rød peber, da den er kalorie og fedtfattig.

Grønne bønner

Grøne bønner er en fantastisk naturlig kilde til masser af B-Vitaminer. Herudover indeholder den grønne bønne også en helt del E-vitamin, jern, kalium, kalk og folat. Folat har en positiv indvirkning på forebyggelsen af hjertekarsygdomme, imens kalium er med til at bevare en sund balance mellem natrium og salt.

Sild

Sild er ren guf for dit hjerte-kar-system og fyldt med D-vitaminer. D-vitamin er essentielt for dine knoglers kalkregulering, hvilket især er vigtigt for børn i voksealderen og ældre mennesker. Herudover får du også en sund mængde af jod, når du spiser sild.

Dog er det sundeste du går igennem silden fiskeolien, der er ekstremt godt som forebyggelse mod blodpropper.

Broccoli

Broccoli er ikke kun grov, den er også fyldt med A-vitaminer, C-vitaminer, B-vitaminer, E-vitaminer og jern. Du får altså stort set fuld plade på vitamin paletten, når du spiser broccoli.

Hvis du vil have mest muligt ud af broccolien, så skal du faktisk undgå at gøre mere ved den, end at skylle den. Jo mindre du gør ved den, jo flere vitaminer bliver der i den.

Æg

Æg er stoppet med proteiner, B1 og B2, D-vitamin, A-vitamin og jern. Dog skal du huske at spise æg i moderate mængder, da æg har en relativ stor mængde kolesterol.

Derfor bør du enten være meget kritisk med, hvor mange æg du spiser, eller hvad du ellers spiser i løbet af dagen.

Tak til Mondo Kaos
Vi takker Mondo Kaos for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos Mondo Kaos kan du blandt andet købe vintage tøj.

Relaterede Indlæg