Bedste Opskrift På Frikadeller - Sådan Konkurrerer Du Med Mormor

Billede: Jumpstory

Det er næsmest en umulig ting, hvis du skal gøre mormor kunsten efter, når du skal lave frikadeller. For mange er der så mange minder forbundet med frikadeller, at kødbollerne efterhånden har en kultstatus i den danske madkunst.

Hvis du ikke har mormors opskrift på frikadeller, hvad er så den bedste opskrift på frikadeller? Vi forsøger her at gøre mormor kunsten efter med et stærkt bud på den bedste opskrift på frikadeller.

Frikadeller - Her er den bedste opskrift

Det er lige før, at hun kan konkurrere med mormors frikadeller, den kære frk. Jensen. Frøken Jensens opskrift på frikadeller er den, som rigtig mange af os er begyndt med. Den er heller ikke særlig kompliceret, men resultatet er som regel altid i særklasse. 

Bruger du frk. Jensens opskrift, så skal du bruge følgende til dine frikadeller:

Ingredienser 

  • 500 gram hakket kalv- og flæsk eller svinekød
  • 1-1½ dl mel
  • 3-4 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 stk hakket løg
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber

Fremgangsmetoden

Du begynder din frikadelleproduktion med at komme kødet i en skål, hvorefter du tilsætter dine hakkede løg. Hvis frikadellerne skal spises af en, som ikke kan lide store stykker løg, så finhak dem (tænk her i forhold til børn).

Derefter tilsætter du mælk, mel, salt og peber. Lad være med at komme alt mælk og mel i på en gang men gør det gradvist, så du ikke bruger for meget i forhold til, at farsen får den rigtige konsistent. Den skal genre være lidt fast og fugtig, uden at den er klistret. 

Når du er færdig med at røre farsen sammen, kan du lade den stå i køleskabet i en halv time. Det har den effekt, at den bliver lidt mere fast i det.

Derefter kommer du fedtstof på din pande og lader det smelte under høj varme. Form derefter frikadellerne i hånden ved hjælp af en spiseske. Når frikadellen er formet, må den helst ikke have huller eller revner. Placer derefter frikadellen på den varme pande. 

Når panden er fuld, skruer du lidt ned for varmen, så den kun bliver middelhøj. Vend derefter frikadellerne, når de er færdige på den ene side. Når de er færdige på den anden side, er de dermed klar til at blive serveret.

Tak til avXperten

Vi takker til sidst for støtten fra avXperten som har gjort dette indlæg muligt. Find smarte elektroniske produkter på deres store webshop, som fx et smart ekstern DVD drev, bluetooth højttalere, gaming headset/mus og meget mere.

Relaterede Indlæg