De 4 Bedste Spisesteder Til Vegetaren I København

Flere og flere danskere vælger i disse tider at leve vegetarisk. Altså, hvor man vælger udelukkende at basere sin kost på planteføde. Endnu flere forsøger bevidst at skære ned på deres forbrug af kød, for eksempel ved at holde en eller flere kødfrie dage i ugen.

Grunden til, at så mange vælger denne livsstil er vidt forskellige alt efter, hvem du spørger. Nogle gør det for dyrevelfærden, deres egen sundhed, eller fordi det er bedre for klimaet.

Ligegyldig hvilken grund man har til at leve som vegetar, så gør livsstilen det en del sværere at finde gode restauranter, der serverer god vegetarisk mad. Hvis du kan nikke genkendende til dette postulat, så se med her, hvor vi har fundet frem til de 4 bedste vegetariske spisesteder i København.

De 4 bedste vegetar-spisesteder i København

Veve

Hos Veve, der er en forkortelse for vegetarisk verdenskøkken, serveres der udelukkende vegetariske retter inspireret fra alverdens køkkener.

Veve er indrettet i et gammelt pakhus på Østerbro, og kører en utraditionel metode ifht. menukortet. Man kan ikke vælge én ret, men derimod “kun” få 6 snacks og 6 retter, som er stedets eneste menu-servering. Disse retter bliver løbende lavet om alt efter årstidens muligheder.

Synes du også, at det lyder spændende? Så skynd dig at booke et bord. Restauranten er nemlig blevet rost til skyerne, og har kun plads til 30 gæster. Derfor vil der alt andet lige være godt fyldt op de fleste dage!

Souls

Souls åbnede tilbage i 2016, hvor 2 australske mænd ønskede at åbne en restaurant, hvor man kunne få mad med god samvittighed!

Konceptet er enkelt, alt er 100% bæredygtigt. Dvs. de bruger lokale og friske råvarer, der udelukkende er vegetariske.

Hvis du som vegetar mangler et godt alternativ til den traditionelle burger, er Souls den perfekte restaurant til dig. De serverer nemlig en burger, som får både vegetarer og kødædere til at savle.

Falafel Factory

Selvom udbuddet af falafel er skræmmende stort i København, har Falafel Factory alligevel formået at skille sig ud i mængden. De har simpelthen taget en klassisk falafel og løftet den til et langt højere niveau.

Konceptet er egentlig super simpelt: Du har et udvalg på 3 forskellige slags falafel, fire slags salater, og 2 slags spread. Og når ja, så er alt frisklavet, vegetarisk, og rigeligt!

Gemyse

I hjertet af vores allesammens elskede Tivoli ligger en restaurant, der er mindst lige så elskværdig. Gemyse serverer udelukkende vegetariske retter, bestående af en blanding af hjemmegroede grøntsager og grøntsager fra Aarstiderne.

Retterne bliver løbende ændret og skiftet ud for at følge årstiderne, og kokkenes kreative hjerner. I sammenholdets ånd har de også et flot udvalg af dele-mad, der for alvor sætter gang i fællesskabsfølelsen.

Gemyse er ikke kun bæredygtige når de fremstiller deres mad, de er det også ift. madspild. Dette gør de ved at have en politik, der gør det muligt at få sine rester med hjem i en såkaldt “Doggy-bag”.

Gemyse har (heldigvis) ikke kun åbent, når tivoli har det. Hvis Tivoli har lukket, bruger man blot indgangen ved Nimb Hotel.

Tak til Curvii

Vi siger til slut en stor tak til Curvii, der igennem deres støtte har muliggjort denne artikel. Curvii forhandler tøj til kvinder, heriblandt fra mærker som Zhenzi og Zizzi.

Relaterede Indlæg