Det anbefales, at voksne spiser 350 gram fisk i ugen, hvor 200 gram må bestå af såkaldt fed fisk, der blandt andet dækker over laks, ørred, makrel og sild. Spiser man fisk til aftensmad cirka 2 gange i ugen, vil man uden problemer få dækket sit behov for fisk.
Fisk er sundt, indeholder masser af sunde olier, omega-3 fedtsyrer, vitaminer, jod og selen. Formår man at spise minimum de anbefalede 350 gram i ugen, nedsætter man risikoen for hjerte-kar-sygdomme, knoglesvind, forstørret skjoldbruskkirtel og forstyrrelser i stofskiftet.
Frossen fisk er lige så godt, ihvertfald på sundhedsfronten, som frossen fisk. Dog skal du være opmærksom på, at fiskeolie i kapsler ikke har helt den samme effekt, som når man spiser fisk.
Du får det optimale ud af fisk, hvis du varierer i de arter, du spiser. Du skal altså både spise fede fisk, der som nævnt før indebærer fisk som laks, sild makrel og ål, men også magre fisk som tun og torsk.
Køber du din fisk frisk, skal du hurtigst muligt placere den i køleskabet, hvorefter det anbefales at du spiser fisken samme dag eller fryser den ned. Har du lavet en varm ret med fisken, og gerne vil gemme resterne, så skal retten på køl så snart den er kølet af.
Når du optøer frossen fisk, så skal det gøres i køleskabet i en beholder, der gør at fisken ikke drypper på de øvrige ting i køleskabet.
Skal du bruge rå fisk til en ret, eksempelvis gravet laks eller sushi, så skal du være opmærksom på, at fisken skal være frosset ned i minimum et døgn ved -20 grader. Dette sikrer, at eventuelle bakterier og parasitter dræbes.