Din snaps skal IKKE i fryseren

Din snaps skal IKKE i fryseren

Påsken er snart over os, og for mange betyder det også, at snapsen kommer på bordet for første gang siden julen. Mange gør det, at de lægger deres snaps i fryseren, og derefter serverer den direkte derfra, således at den er så kold som overhovedet muligt.

Kender man bare en lille smule til spiritus og snaps, så ved man, at der er en verden til forskel på det forskellige slags snaps. Dette betyder, at de naturligvis også bør serveres og opbevares på mange forskellige måder.

Vidste du for eksempel, at hvis du har med en såkaldt “klar” akvavit at gøre, kan du faktisk godt servere den direkte fra din fryser. Allerhelst skal de serveres i et traditionelt snapseglas, der er spidst og aflangt.

Serverer du derimod en mere gylden akvavit, bør du servere dem langt mere tempereret. Den skal altså ikke serveres direkte fra fryseren, eller køleskabet for den sags skyld. Det drukner nemlig de mange nuancer, der ligger i smagen. Af glas anbefaler vi, at du tager et tulipanformet glas i brug, såfremt du har et, selvfølgelig.

Snapsen må ikke ligge permanent i fryseren

Selvom du altså godt kan servere en klar akvavit direkte fra fryseren, så betyder det ikke, at snapsen skal opbevares permanent i fryseren. Selvom snapsen ganske vist har så høj en koncentration af alkohol, at den ikke fryser, så vil det vand, der trods alt er i en snaps, fryse til is.

Dette ser man typisk ikke, dog betyder det, at man kan komme til at hælde ren spiritus op i glasset. Så er det ikke så mærkeligt, at man bliver beruset.

Man kan relativt nemme skelne mellem snapsene, og dermed også mellem om de skal serveres og drikkes iskolde eller tempererede. Generelt, skal de klare snapse serveres fra fryseren eller køleskabet, imens de mere gyldent-farvede snapse skal serveres tempereret.

Bid din snaps over

Der er altid nogle, der insisterer på, at en snaps skal drikkes i et forsøg og ikke bides over. Dette er desværre også noget, der forringer oplevelsen af snapsen. Hvis man vil have den fulde smagsoplevelse med, skal man i stedet nippe til den.

Held og lykke med påskens mange udskejelser, og sørg nu for, at du ikke serverer ren spiritus til dine gæster! -Og husk brød til.

Tak til iBob
Tak til iBob for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos iBob kan du blandt andet købe HP blækpatroner.