Fed og snasket burger med blåskimmelost og bløde løg

Fed og snasket burger med blåskimmelost og bløde løg Billede: Jens Mahnke

Nogle gange, bare nogle gange, bliver ræset med kostplan, træningsprogram og sund fornuft for meget. Man har fået nok, og nu vil man bare gerne svine sig til i fedtdryppende kalorier. Det giver vi dig nu den ultimative mulighed for med denne aldeles syndige, snaskede og fedtede burger med blåskimmelost og bløde løg.

Ingrediensliste

4 gode burgerboller (gerne brioche)

Bøffer

  • 500 g hakket oksekød – gerne friskhakket og på 10-12% fedt
  • 0,5 tsk chili
  • 0,5 tsk cayennepeber
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk løgpulver
  • 0,5 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk gourmetsalt
  • Rigeligt med friskkværnet peber
  • 1 æg
  • En lille smule fløde

Tilbehør

  • 150 g blåskimmelost
  • 8 store løg
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk eddike
  • 2 spsk soya
  • 4 tsk hønsefond (kan undlades)
  • 1 tsk sukker
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

Tilbehør (tilbehøret tager længst tid at lave, så start med det)

  1. Begynd med at skrælle alle løgene, hvorefter de skæres i ultratynde skiver. Har du et mandolinjern, så skal det uden tvivl i brug her.
  2. Som det næste skal du komme olivenolie på en panden, som du varmer op til middel/svag varme og steger løgene i omkring 10 minutter. Du skal sørge for at røre godt rundt, så løgene ikke branker.
  3. Skru derefter ned for varmen og tilsæt soya, fond, salt og peber. Det skal nu stå og simre i yderligere 50 minutter. Hvert 5. minut skal du røre i dem, men ellers passer de sig selv. Det er vigtigt, at de får de fulde 50 minutter, så de karamelliserer ordentligt.

Bøffer

  1. Du starter med at røre alle ingredienserne godt sammen, hvorefter du stiller det på køl.
  2. Når farsen har samlet sig fint inde i køleskabet, skal du forme 4 velvoksne bøffer eller det antal, som svarer til dit antal af burgerboller.
  3. Varm dernæst en pande op med olie og steg bøfferne ved middelhøj varme i 5 minutter på den ene side.
  4. Vend så bøfferne og fordel osten på dem, hvorefter de steger færdige.

Servering

  1. Varm burgerbollerne efter anvisning. Når de er færdige, skærer du dem over og steger dem 1 minuts tid på skærefladen.
  2. Slut af med at smide en bøf på, så løg og til sidst ketchup. Så er der mad - velbekomme!