Billede: Jens Mahnke
Nogle gange, bare nogle gange, bliver ræset med kostplan, træningsprogram og sund fornuft for meget. Man har fået nok, og nu vil man bare gerne svine sig til i fedtdryppende kalorier. Det giver vi dig nu den ultimative mulighed for med denne aldeles syndige, snaskede og fedtede burger med blåskimmelost og bløde løg.
Ingrediensliste
4 gode burgerboller (gerne brioche)
Bøffer
- 500 g hakket oksekød – gerne friskhakket og på 10-12% fedt
- 0,5 tsk chili
- 0,5 tsk cayennepeber
- 1 tsk oregano
- 0,5 tsk løgpulver
- 0,5 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk paprika
- 2 tsk gourmetsalt
- Rigeligt med friskkværnet peber
- 1 æg
- En lille smule fløde
Tilbehør
- 150 g blåskimmelost
- 8 store løg
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk eddike
- 2 spsk soya
- 4 tsk hønsefond (kan undlades)
- 1 tsk sukker
- Salt/peber
Fremgangsmåde
Tilbehør (tilbehøret tager længst tid at lave, så start med det)
- Begynd med at skrælle alle løgene, hvorefter de skæres i ultratynde skiver. Har du et mandolinjern, så skal det uden tvivl i brug her.
- Som det næste skal du komme olivenolie på en panden, som du varmer op til middel/svag varme og steger løgene i omkring 10 minutter. Du skal sørge for at røre godt rundt, så løgene ikke branker.
- Skru derefter ned for varmen og tilsæt soya, fond, salt og peber. Det skal nu stå og simre i yderligere 50 minutter. Hvert 5. minut skal du røre i dem, men ellers passer de sig selv. Det er vigtigt, at de får de fulde 50 minutter, så de karamelliserer ordentligt.
Bøffer
- Du starter med at røre alle ingredienserne godt sammen, hvorefter du stiller det på køl.
- Når farsen har samlet sig fint inde i køleskabet, skal du forme 4 velvoksne bøffer eller det antal, som svarer til dit antal af burgerboller.
- Varm dernæst en pande op med olie og steg bøfferne ved middelhøj varme i 5 minutter på den ene side.
- Vend så bøfferne og fordel osten på dem, hvorefter de steger færdige.
Servering
- Varm burgerbollerne efter anvisning. Når de er færdige, skærer du dem over og steger dem 1 minuts tid på skærefladen.
- Slut af med at smide en bøf på, så løg og til sidst ketchup. Så er der mad - velbekomme!
Tak for støtten
Til slut takker vi Illums bolighus for deres støtte til dette indlæg. Køb de flotte LE Klint tallerkener eller meget andet til boligen hos Illums bolighus.