Find den nærmeste Michelin-restaurant udenfor København

Find den nærmeste Michelin-restaurant udenfor København Billede: Pixabay

Danmark har hele 27 restauranter med Michelin-stjerner, men hvor mange af dem ligger udenfor Storkøbenhavn? Det får du svaret på her, så du kan finde din nærmeste Michelin-restaurant.

Henne Kirkeby Kro (2*)

Vi begynder rundturen på Danmarks bedste restaurant udenfor Storkøbenhavn, hvor du finder hele 12 Michelin-restauranter.

Henne Kirkeby Kro har som en af blot fire danske restauranter opnået to Michelin-stjerner. Foruden de to Michelin-stjerner har Henne Kirkeby Kro fået en ekstra udmærkelse i form af “Michelin Nordic Guide Welcome & Service Award 2019”.

Du får - ikke overraskende, en smagsoplevelse ud over det sædvanlige, når du sætter dig til bords på kroen med næsten 200 års historik.

Menuen er baseret på råvarer fra egen høst, der sammen med stjernedrysset fra kokken giver dig retter baseret på forbydelse, forkælelse og ren nydelse. Alt det serveret i naturskønne omgivelser.

Søllerød Kro (1*)

Nord for København finder du Søllerød Kro, hvor du nok skal bestille bord et stykke tid i forvejen. Både de danske og de internationale madskribenter står nemlig nærmest i kø for at skrive rosende ord om Søllerød Kro, der af flere kaldes en af Danmarks bedste restauranter.

Menukortet består af franske gourmetretter - selvfølgelig med et vinkort der matcher. Prisniveauet matcher derfor ikke overraskende menukortets eksklusivitet.

Jordnær (1*)

Vi bevæger os her lidt tættere på København, når vi skal besøge Restaurant Jordnær på Gentofte Hotel. Restauranten fik deres første Michelin-stjerne i 2018, hvilket var blot 10 måneder efter, at ægteparret Tina Kragh og Eric Vildgaard havde åbnet restauranten.

Navnet Jordnær skinner igennem i menukortet, der er meget inspireret af jord-til-bord konceptet, hvilket betyder, at råvarerne hovedsageligt kommer fra lokalområdet. Fra organisationer som VisitDenmark anbefales det, at man bestiller bord i god tid, hvis man gerne vil spise på Restaurant Jordnær.

Restaurant Frederikshøj (1*)

I Aarhus finder du med Restaurant Frederikshøj en restaurant i den absolutte elite, når det gælder dansk gastronomi.

Har du fulgt med i TV2-programmet “Helvedes Køkken”, så kender du måske chefkokken. Det er nemlig Frederikshøjs chefkok, Wassim Hallal, der gav den som den danske version af Gordon Ramsey i TV2-programmet.

Menukortet på Frederikshøj er kendt for at være nytænkende og moderne, hvor retterne består af råvarer, der tit kommer fra lokalområdet.

Restaurant Gastromé (1*)

Blandt Aarhus’ fire Michelin-restauranter er Restaurant Gastromé, der er et intimt sted med plads til blot 40 gæster.

Menuerne varierer alt efter, hvornår på året du besøger Gastromé, idet de følger årstiderne. Restaurant Gastromé er kendt for sin kærlighed til det lokale og det økologiske. Du mærker tydeligt passionen for oplevelsen, når du besøger Gastromé. Du kan nemlig kun få vin og mad, som de to kokke selv elsker.

Vælger du den helt store omgang på Restaurant Gastromé, så venter der hele 13 serveringer.

Restaurant Substans (1*)

Det afslappende gourmetmåltid er i centrum på Restaurant Substans, hvor solidt håndværk og økologiske råvarer fra lokalområdet fuldender fokuset på en velsmagende oplevelse.

Retterne i det franske køkken er præget af årstiderne, men emnet forbliver det samme, nemlig kreativitet. Den afslappede linje går igen i vinen, der ligeledes følger den økologiske linje, hvor 90-100 procent af al mad og vin på Restaurant Substans er økologisk.

Restaurant Domestic (1*)

I hjertet af Aarhus finder du Restaurant Domestic. Nærvær og kærligheden til det lokale, skinner igennem. Kokkene på Restaurant Domestic har selv været ude og møde leverandører og se råvarerne, inden de ender på din tallerken.

Menukortet tager udgangspunkt i det lokale fokus, samtidig med høj kvalitet er et must. Menukortet skiftes løbende ud, så det er tilpasset de råvarer, der er tilgængelige for de enkelte sæsoner.

Kadeau Bornholm (1*)

Med en beliggenhed ud over det sædvanlige finder du Kadeau Bornholm. Fra anmelderne lyder der et stort kadeau til både råvarerne, vinen, kaffen og ikke mindst udsigten.

Visionen bag Kadeau er at lave tidssvarende mad efter franske principper, hvor der stadig er plads til mange nordiske råvarer, der selvfølgelig tæller mange bornholmske råvarer.

Prikken over i’et i denne oplevelse for alle sanserne er vinen og den sublime udsigt til Østersøen.

Slotskøkkenet (1*)

Omgivelserne er også unikke på Slotskøkkenet på Dragsholm Slot, der har været fast inventar i Michelin Guiden de sidste tre år.

Slotskøkkenet er endda blevet kaldt blandt verdens 11 bedste restauranthoteller udenfor USA af rejsemagasinet Bon Appétit.

Ambitionen for Slotskøkkenet er også ganske klart - Slotskøkkenet skal høre til den nordiske gastronomiske elite.

Du finder derfor en menu med råvarer, der tager udgangspunkt i slottets historie, samt årstidernes skiften omkring Lammefjorden og det øvrige Odsherred, hvor de stærke rødder til det danske og nordiske køkken skinner igennem.

Hotel Frederiksminde (1*)

De idylliske omgivelser kunne næppe være bedre, når maden serveres blot 50 meter fra strandkanten. Hotel Frederiksmindes beliggenhed ved strandkanten til Præstø Fjord skaber de perfekte rammer for menuen.

Menuen er baseret på råvarer af høj kvalitet, herunder havets udbud, sæsonens vildt og ikke mindst forskellige former for lækkerier fra de mange små lokale producenter, der leverer råvarerne til Hotel Frederiksminde.

Jord til bord-konceptet må siges at være stærkt. Restaurantens egen køkkenhave leverer nemlig flere af tingene til menuen.

Me|Mu (1*)

Trekantsområdet er kommet stærkt med i Michelin Guiden, hvor vi finder den første af områdets to Michelin-restauranter i Vejle.

Rolige og intime rammer skaber et stærkt afsæt for gourmetoplevelsen på Restaurant Me|Mu. Fokus er her på årstidens udvalgte råvarer, hvor kvalitet og lokal produktion vægtes højt. Det gør, at du får en fuldendt smagsoplevelse ud over det sædvanlige, når mad og vin går op i en højere enhed.

Ti Trin Ned (1*)

Vi runder turen forbi de danske Michelin-restauranter af i Fredericia, hvor du finder Ti Trin Ned. Her tog den jyske restaurant anmelderne fra Michelin Guiden med storm, da de ramte Trekantsområdet i 2017.

Det personlige og detaljerige køkken var her med til, at Ti Trin Ned er en af de få danske Michelin-restauranter udenfor Storkøbenhavn og Aarhus.

Dybt forankret i det lokale område omkring Lillebælt, Hannerup Skov og markerne på Himmerigskov dyrker Mette og Rainer Gassner gourmetrestaurantens råvarer. Her er der et stort fokus på bæredygtighed.