Hjemmelavet gløgg - vær i god tid inden julen

Hjemmelavet gløgg - vær i god tid inden julen Billede: istetiana

Julen nærmer sig og er der noget mere julet end dejlig varm gløgg. Gløgg er blot endnu bedre, hvis den er hjemmelavet, men du skal gå i gang i god tid før jul, da den skal have lov at stå og trække i 3 ugers tid.

Ingrediensliste

  • 1 dl snaps (smagsneutral)
  • 1 1/2 dl mørk rom
  • 6 dl portvin
  • 3 dl appelsinjuice (friskpresset)
  • 200 g rørsukker
  • 200 g muscovadosukker
  • 1/2 tsk muskatnød, fintrevet
  • 4 kanelstænger
  • 20 nelliker
  • 10 kardemommekapsler (frøene herfra)
  • 10 peberkorn
  • 1 tsk allehånde
  • 5 stjerneanis
  • 1 lakridsrod
  • 1 vaniljestang
  • 25 g ingefær (skåret i tynde strimler)
  • 2 øko appelsiner (skåret i skiver med skal)
  • 1 øko citron (skåret i skiver med skal)

Fremgangsmåde

  1. Start med at flække vaniljestangen og og skrab kornene ud.
  2. Rør kornene sammen med rørsukker, hvorefter blandingen kommes i gryden sammen med den tomme vaniljestang, muscovadosukker, muskatnød, nelliker, kanelstænger, kardemommefrø, peberkorn, allehånde, stjerneanis, lakridsrod, ingefær og appelsinjuice.
  3. Rør det hele sammen og varm blandingen langsomt op kogepunktet. Når sukkeret er smeltet, skal det koge i 3-4 minutter mere, hvorefter du slukker for varmen.
  4. Tilsæt nu appelsin samt citron i skiver sammen med snaps, rom og portvin.
  5. Hæld det hele på glas med låg og lad det trække i et køligt rum i 1-3 uger.
  6. Efter 3 uger er gløggen klar til servering - opvarmet med smuttede, grofthakkede mandler og rosiner, der har trukket i en god, mørk rom.

Tak for støtten

Denne artikel er udarbejdet med støtte fra CARSound. Kender du ikke Carsound, kan vi fortæller, at de er er Danmarks største specialforretning for lyd og underholdning i bilen.