Hvad er superfood?

Hvad er superfood? Billede: Pixabay

Superfood er ikke længere et nyt buzzword, der bruges af medier eller koncerner for at skabe opmærksomhed om bestemte fødevarekategorier. Superfood er fødevarer, der indeholder mange vitaminer og sunde farvestoffer fra planter, samtidig med at de har få mættede fedtstoffer.

Eksperterne er uenige

Når det gælder kategoriseringer og overordnede betegnelser, så vil du ofte opleve, at eksperter indenfor området er uenige og diskuterer betegnelsen.

Det fører nogle gange til, at begreber og betegnelser droppes hurtigt, men i tilfældet med superfood, ja, så bruges udtrykket stadig, her godt 10 år efter, at de første madvarer blev betegnet som superfood.

De første superfoodvarer

Begrebet superfood nåede endda op og vende på de amerikanske myndigheder og organisationers bord, hvor Institute of Food Technologists i første omgang konkluderede, at en liste med 16 forskellige madvarer kan kalde sig superfoods.

På den første “superliste” var blomkål, blåbær, boghvede, broccoli, brombær, brune ris, byg, granatæbler, hasselnødder, mandler, pekannødder, pistacienødder, quinoa, rug, tomater og valnødder.

De nye typer af superfoodvarer

Siden de første betegnelser har flere madvarer af tilsvarende art fået betegnelsen “superfood”. Du finder derfor i dag både pulver og tabletter indenfor superfoodkategorien. Det kan være økologisk hvedegræspulver, økologisk guaranapulver og flere andre typer pulveriserede grøntsager, der alle har det til fælles, at de har et højt indhold af vitaminer, sunde farvestoffer og et lavt indhold af mættede fedtstoffer.

Tak til Formula Swiss

Der skal lyde et stort tak for assitancen til Formula Swiss i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel.

Hvis du ikke kender Formula Swiss, så er et familieejet schweizisk selskab, der har stolte traditioner med at udvikle helseprodukter og kosttilskud indenfor CBD, der af mange anses for at være blandt de bedste i Europa.