De fleste af os har stået i den uheldige situation, hvor man er godt i gang med et eller andet bagværk, men så først derefter indser, at der ikke er så meget som et enkelt stykke bagepapir tilbage i hele huset. Det er noget så irriterende, og man orker simpelthen ikke at hente noget så banalt som bagepapir. Hvad gør man så? Det svarer vi på herunder.
Hvad kan man bruge i stedet for bagepapir? Der er flere ting, man kan bruge i stedet for bagepapir, heriblandt solsikkekerner, mel, finhvalset gryn og grove gryn er alle sammen ganske fine alternativer til dig, der gerne vil undgå at bruge bagepapir eller simpelthen bare er løbet tør. Man kan også smøre bunden med olie.
Der er flere fordele ved at bruge ovennævnte ting, frem for almindelig bagepapir. Først og fremmest, så er det godt for miljøet at begrænse sit forbrug af papir.
For det andet, så kan du faktisk tilføje noget ekstra smag til dit bagværk. Bruger du eksempelvis havregryn, så vil dit bagværk få en ekstra, rar smag af havregryn. Og du behøver faktisk slet ikke at smide havregrynene ud efter.
De vil nemlig komme ud let ristede, hvorfor du kan bruge dem til at lave ting som mysli og lignende.