Ramsløg er en enorm effektiv plante og selvom mange kun bruger toppen, kan man også sagtens bruge resten i madlavningen. Det der ofte bliver brugt er bladene fra Ramsløget, som bliver brugt som krydderi. Dette kan du blandt andet bruge i salater, smør, brød. Især smør synes jeg selv, det er virkelig velegnet til og også som "topping" på et brød eller flute.
Resten af planten kan bruges, blandt andet i salater, supper, brød eller pasta. Dette er dog kun få eksempler. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænserne og du kan lege med dette krydderi så meget, du vil. Det eneste man lige skal hode øje med er dog, at det er et rimelig stærkt krydderi og derfor kan det smage meget kraftigt igennem hvis man bruger for meget af det. Der er også en forskel på, om du bruger det frisk eller tørret, da selve aromaen kommer klart mere igennem, når ramsløget er friskt.
Man kan faktisk også bruge ramsløg som konserveringsmiddel, fordi det har en meget stærk effekt på bakterier. Århus Universitet har især haft stor effekt med at bruge det mod salmonella og listeria. Det vidste jeg faktisk ikke, man kunne bruge ramsløg til, så nu blev vi alle klogere i dag.
Jeg håber indholdet er brugbart, og ellers så er google jo vores bedste ven ;-)
Her skal vi huske at takke: Perlen Odense, der har ydet support og har økonomisk finanseret tilstedeblivelsen af dette indhold. Hos Perlen Odense finder man et stort udvalg smykker. Uden støtten fra Perlen Odense kunne dette indhold ikke lade sig gøre.