Der er forskel fra madvare til madvare på, hvor længe madvaren kan holde sig lækker i fryseren. Vi giver dig her overblikket over, hvornår forskellige madvarer begynder at blive dårlige i fryseren.
Med en fryser kan man forlænge levetiden for sine madvarer. Kommer man mad i fryseren, bevarer maden både næringsindholdet, smagen og sit udseende - i hvert fald for en periode.
Med tiden vil konsistens, duft og smag nemlig ændre sig, og derfor anbefaler vi ingenlunde, at man lader mad ligge alt for længe i fryseren.
Du bliver ikke syg af at spise mad, der har ligget for længe i fryseren, men kvaliteten vil efter noget tid falde drastisk for enhver ret.
Herunder følger en oversigt over, hvor længe forskellige madvarer kan holde i fryseren, før kvaliteten begynder at dale.
Færdige retter: 1-3 måneder.
Grøntsager: 6-12 måneder for langt de fleste grøntsager.
Frugt og frugtprodukter: 10-12 måneder.
Pølser: 2-3 måneder.
Magert svinekød: 6 måneder.
Fedt svinekød: 3 måneder.
Hakket kød: 4 måneder.
Røget kød: 4-6 måneder.
Kylling: 8-10 måneder.
Oksekød: 10 måneder.
Lammekød: 10 måneder.
Røget fisk: 3 uger.
Fiskefars: 1-2 måneder.
Fed fisk: 2-3 måneder.
Mager fisk: 3-6 måneder.