Hvor Længe Holder Mad Sig Lækkert I Fryseren?

Billede: rawpixel.com

Der er forskel fra madvare til madvare på, hvor længe madvaren kan holde sig lækker i fryseren. Vi giver dig her overblikket over, hvornår forskellige madvarer begynder at blive dårlige i fryseren.

Med en fryser kan man forlænge levetiden for sine madvarer. Kommer man mad i fryseren, bevarer maden både næringsindholdet, smagen og sit udseende - i hvert fald for en periode.

Med tiden vil konsistens, duft og smag nemlig ændre sig, og derfor anbefaler vi ingenlunde, at man lader mad ligge alt for længe i fryseren.

Du bliver ikke syg af at spise mad, der har ligget for længe i fryseren, men kvaliteten vil efter noget tid falde drastisk for enhver ret.

Herunder følger en oversigt over, hvor længe forskellige madvarer kan holde i fryseren, før kvaliteten begynder at dale.

Færdige retter: 1-3 måneder.
Grøntsager: 6-12 måneder for langt de fleste grøntsager.
Frugt og frugtprodukter:
10-12 måneder.
Pølser:
2-3 måneder.
Magert svinekød: 6 måneder.
Fedt svinekød:
3 måneder.
Hakket kød:
4 måneder.
Røget kød
: 4-6 måneder.
Kylling:
8-10 måneder.
Oksekød: 10 måneder.
Lammekød:
10 måneder.
Røget fisk:
3 uger.
Fiskefars: 1-2 måneder.
Fed fisk: 2-3 måneder.
Mager fisk: 3-6 måneder.

Relaterede Indlæg