Klassisk risalamande

Klassisk risalamande Billede: DAPA Images

Har du styr på, hvordan du laver den klassiske juledessert risalamande? Det har vi, og det er den bedste risalamande-opskrift, du nogensinde kommer til at støde på. Brug den, når du skal lave rislamande til jul - din familie, venner og gæster vil elske dig for det.

Ingrediensliste

  • 1 liter sødmælk
  • 180 g grødris
  • 1 vaniljestang
  • 70 g sukker
  • 100 g smuttede mandler
  • 4 dl piskefløde
  • Kirsebærsauce (til servering)

Fremgangsmåde

  1. Start med at komme mælk og ris i en gryde og kog op under omrøring.
  2. Så skal du skruer ned for varmen til det næstlaveste blus, og lægge et låg på gryden.
  3. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Så vender du vaniljekornene sammen med sukker på et skærebræt.
  4. Det næste du skal er, at komme sukker, vaniljekorn og den hele tomme vaniljestang i gryden. Så rører du rundt og lader risengrøden simre i 40-50 minutter under jævnlig omrøring.
  5. Når din risengrød er helt færdig, skal du røre den sammen med de smuttede og hakkede mandler, hvorefter den skal køles helt af. Det er derfor en god ide at lave den dagen før, risalamanden skal serveres.
  6. Når din risalamande er kølet af, pisker du fløden til en luftig flødeskum, som så vendes i.
  7. Stil på køl en times tid inden servering.
  8. Server med kirsebærsauce.

Tak til Curvii

Denne artikel er udarbejdet med støtte fra Curvii. Hvis du ikke kender Curvii, kan vi fortælle, at der er tale om en webshop, der sælger plus size-tøj til kvinder. Du kan blandt andet finde en masse lækkert tøj fra mærker som Zizzi, Zhenzi og Gozzip.