Billede: Canva
Vi er mange i det danske land, der gerne vil spise noget mindre kød. Dog kan dette være mere end almindeligt svært, da vi også er rigtig mange, der ikke har lyst til at give afkald på vores klassiske danske retter.
Dog kan man indgå nogle kompromisser, der får begge ender til at mødes. Dette kan eksempelvis ske ved hjælp af kødløse frikadeller, der primært består af blomkål.
Sådan laver du frikadeller uden kød
Det skal du bruge:
- 1 stk blomkål
- 15 gram salt
- 1 stort løg
- 100 gram parmesanost
- 2 fed hvidløg
- 2 dl rasp
- 2 dl fløde
- 3 æg
- 2 spiseske mel
- 50 gram smør
- 4 spiseske olivenolie
- Salt
- Peber
Sådan gør du:
- Start med at skære blomkålen i grove stykker.
- Hæld blomkålen i en foodprocessor sammen med salt.
- Blend det til en grov masse, hæld det i en skål og lad det trække i en halv times tid.
- Pres det meste vand ud af blomkålen.
- Hak løger i mindre stykker og sauter det.
- Tilsæt løg, hvidløg, parmesan, rasp, salt, peber, mel og æg i en foodprocessor.
- Vend det hele sammen med fløde.
- Tilsæt peber.
- Lad farsen trække i en halv time.
- Steg frikadellerne indtil de er brune og lækre.
- Server med en lækker sovs.
Tak for støtten
Vi sender et stort tak til AvXperten, der har støttet denne artikel. Hos AvXperten finder du blandt andet en masse produkter fra ubiquiti.