Kold mandel- og hvidløgssuppe med grønne rosiner - en ny sommerfavorit?

Kold mandel- og hvidløgssuppe med grønne rosiner - en ny sommerfavorit? Billede: rawpixel.com

Trænger du til lidt fornyelse i dit repertoire af forskellige sommerretter? Måske er du blevet træt af kartoffelsalat, grillede pølser og rødgrød med fløde, så nu leder du med lys og lygte efter noget let, elegant og anderledes at imponere middagsgæsterne ved sommerens sammenkomster.

Led ej længere, for vi har retten til dig lige her:

Kold mandel- og hvidløgssuppe med grønne rosiner

Til 8 personer

Ingrediensliste

  • 3 stk pitabrød
  • 8 dl koldt vand
  • 100 g smuttede og finthakkede mandler
  • 8 spsk olivenolie
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 håndfulde friske ærteskud eller basilikumsblade
  • Salt

Fremgangsmåde

  1. Start med at riste pitabrødene, som du derefter afkøler.
  2. Bræk nu brødet i flere mindre stykker, som du kommer i en blender sammen med 8 dl vand.
  3. Nu skal alle de resterende ingredienser i pånær hvidløg. Start blenderen og lad den køre, indtil suppen er dejligt cremet i konsistensen.
  4. Hæld suppen i en skål og stil den i køleskabet, indtil den skal serveres. Du må gerne lave suppen dagen før, og lade den stå natten over.
  5. Lige inden du serverer suppen, skal du rive hvidløg fint ned i suppen og spæde med lidt mere koldt vand.
  6. Servér straks eksempelvis i glas pyntet med friske ærteskud eller basilikumsblade.