Koldskål med hjemmelavede kammerjunkere: den ultimative sommerservering

Koldskål med hjemmelavede kammerjunkere: den ultimative sommerservering Billede: Pixabay

Åh ja, koldskål, jeg kan virkelig ikke komme i tanke om en mere skøn og alsidig ret på de varme sommerdage. Du kan spise den til morgenmad, til frokost, som mellemmåltid, til aftensmad og til dessert - koldskål må ganske enkelt være den ultimative sommerservering!

Og med koldskål tænker jeg selvfølgelig ikke på den gule karton fra køleren i det lokale supermarked. Koldskål skal være hjemmelavet! Og der ingen undskyldning, for at lave koldskål er noget af det letteste, hurtigste og billigste, du kan give dig til inden for madlavning. Læg dertil at den hjemmelavede variant smager en million ganske bedre end den fra supermarkedet, så må du være overbevist.

Men inden vi tager fat på den hjemmelavede koldskål, synes jeg, at vi skal få lavet nogle kammerjunkere, for kammerjunkere skal der altså til.

Hjemmelavede kammerjunkere

Ingrediensliste til 4 pers.

  • 100 g hvedemel
  • 25 g grahamsmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 g rørsukker
  • 50 g smør
  • 1 spsk vaniljesukker, evt hjemmelavet
  • 1 æg
  • 1 øko citron, revet skal herfra

Fremgangsmåde

  1. Du starter med at tage dit hvedemel, grahamsmel, bagepulver, sukker, citronskal og vaniljesukker blander det hele godt sammen.
  2. Smuldr dit smør ned i melblandingen, indtil det er som groft savsmuld.
  3. Saml hele dejen med æg og ælt så hurtigt dejen sammen.
  4. Skær dejen ud i små stykker á ca. 6 g, og tril dem til små kugler, der lægges på en bageplade med bagepapir.
  5. Giv dem alle sammen et tryk på midten, så de bliver fint flade. Bag de rå kammerjunkere i en forvarmen ovn ved 150 grader i ca. 15-20 minutter.

Hjemmelavet koldskål

Ingrediensliste til 4 pers.

  • 1 l kærnemælk
  • 3 dl ymer
  • 3 æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 1/2 øko citron, saft og skal

Fremgangsmåde

  1. Tag lidt af sukkeret og gnid det ud i vaniljekornene, så de bliver skilt fint fra hinanden og fordeles smukt i koldskålen. Du skal nu piske æg, vanilje og sukker sammen til en lækker, cremet æggesnaps.
  2. Rør derefter æggesnapsen sammen med kærnemælk og ymer/tykmælk.
  3. Serveres straks sammen med kammerjunkerne, eller stilles på køl, indtil koldskålen skal serveres.

Tip: kan også serveres med jordbær.

Tak til Curvii

Denne artikel er blevet lavet i samarbejde med de søde folk fra webshoppen Curvii. Leder du efter et sted at shoppe det hotteste designertøj inden for curvy fashion, så Curvii lige noget for dig. Du kan bl.a. købe nogle smukke Zizzi bukser eller en jakke og en bluse fra samme mærke.