Billede: Pixabay
Dagen før St. Bededag skal man traditionen tro have lækre, varme hveder. Du har måske allerede set vores opskrift på varme hveder og kunne nu også godt tænke dig at gå i gang med at lave dit helt eget tilbehør. Læs med herunder og få 3 dejlige opskrifter på hjemmelavet jordbærsyltetøj, hjemmelavet lemoncurd og hjemmelavet nutella.
Hjemmelavet jordbærsyltetøj
Ingredienser:
- 1 kg jordbær
- 500 g sukker
- 1-2 tsk melatin
Fremgangsmåde:
- Start med at komme de friske eller optøede jordbær i en gryde sammen med lidt vand og lad blandingen koge i 10-15 minutter.
- Nu tilsættes sukker og det hele koges sammen under omrøring i 2-3 minutter.
- Bland melatin sammen med 2 spsk yderligere sukker.
- Tilsæt derefter melatinblandingen til de kogende jordbær, mens du samtidig rører i gryden.
- Kog i yderligere 2-3 minutter.
- Fjern til sidst skummet på toppen med en si eller hulske og hæld syltetøjet på rene, skoldede syltetøjsglas.
Hjemmelavet lemoncurd
Ingredienser:
- Saften fra 4 økologiske citroner og revet skal fra 2 af citronerne
- 3 æg
- 160 g sukker
- 70 g smør
Fremgangsmåde:
- Start med at pisk citronsaft, æg og sukker sammen i en gryde ved middelvarme (det må ikke koge).
- Pisk i et par minutter.
- Tilsæt så smør og citronskal, hvorefter du pisker, indtil det begynder at tykne.
- Når konsistensen er, som ønsket, tager du gryden af varmen, og lemoncurden hældes igennem en sigte.
- Lemoncurden opbevares på køl i op til 1 måned i et skoldet syltetøjsglas.
Hjemmelavet nutella
Ingredienser:
- 200 g mørk chokolade
- 100 g ristede hasselnødder
- 2 1/2 dl piskefløde
- 50 g stuetempereret smør
- 1/2 tsk fint salt
Fremgangsmåde:
- Start med at fordele hasselnødderne i en bradepande og rist dem i ovnen i 8-10 minutter ved 220 grader, eller indtil skallen revner og bliver sprød.
- Tag så hasselnødderne ud af ovnen og gnid dem mod hinanden i et viskestykke, hvilket vil få skallerne til at falde af.
- Blend nu hasselnødderne til fint hasselnøddemel.
- Hak så chokoladen helt fint og kom det i en skål.
- Du bringer nu piskefløden i kog i en gryde, hvorefter du tager den af varmen. Den finthakkede chokolade overhældes med halvdelen af den varme fløde. Rør massen godt sammen.
- Tilsæt det sidste af den varme fløde lidt efter lidt, mens du stadig rører rundt.
- Tilsæt smørret i mindre stykker og bliv ved med at røre rundt.
- Tilsæt til sidst hasselnøddemelet og det fine salt.
- Den hjemmelavede nutella opbevares på køl i op til 1 uge i et skoldet syltetøjsglas.