Opskrift: Flutes til suppen

Opskrift: Flutes til suppen Billede: alexkich

Ingrediensliste

  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 3 spsk olie
  • 1,5 tsk salt
  • ca. 450 g mel
  • 1 æg (sammenpisket æg til pensling)
  • Topping efter smag - f.eks. groft salt, friskkværnet peber og birkes

Fremgangsmåde

  1. Du starter med at hælde den lunede mælk over smuldret gær, olie og salt i dejskålen. Pisk så omtrent det halve af melet i væsken og ælt derefter så meget mel i dejen, som den kan tage.
  2. Lad den hæve i 30 minutter.
  3. Når dejen er hævet færdig, skal den slås ned og deles i 6-8 lige store stykker.
  4. Dernæst formes alle stykker til flutes ved at klappe den ud i en firkant, der rulles stramt sammen, glattes og lægges til overdækket efterhævning i 25 minutter.
  5. Som det sidste skal flutene pensles med æg og have topping på. Giv så hvert brød to dybe, lange snit med en hobbykniv eller en anden meget skarp kniv og stil dem straks i ovnen på øverste rille.
  6. Flutene bag ved 210 grader i cirka 13 minutter, og så er der serveret.