Opskrift: Græskarsuppe med creme fraiche og bacon

Opskrift: Græskarsuppe med creme fraiche og bacon Billede: LightFieldStudios

I den kolde, vindblæste efterår- og vintertid kan man ofte få lyst til noget at varme sig med. Derfor er suppe særligt populært på denne tid af året, og vi har derfor fundet denne opskrift på lækker græskarsuppe med creme fraiche og bacon frem

Denne artikel er lavet i samarbejde med Net2kompagniet.

Ingrediensliste

  • 1 Hokaido-græskar (ca. 800-1200 g)
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 4 kartofler
  • 1 æble
  • 0,5 rød chili (uden kerner)
  • 1 tsk revet ingefær
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 dl vand
  • 2 dl fløde
  • 1 spsk olivenolie
  • 0,5 tsk spidskommen
  • 1 klump smør (lad din samvittighed råde)
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Tilbehør:

  • Bacon i tern
  • Ristede græskarkerner
  • 38 % creme fraiche
  • Et god brød

Fremgangsmåde

  1. Du starter med at skylle græskarret godt, hvorefter du skærer det midt over med en stor kniv og fjerner kernerne.
  2. Så skærer du græskarret (med skræl) i grove tern.
  3. Nu sauterer du alle grøntsagerne i olivenolie i en stor gryde. Når du er færdig tilsætter du vand, indtil det dækker grøntsagerne.
  4. Tilsæt chili, ingefær og spidskommen.
  5. Så skal der låg på suppen, der skal koge ved middel varme i 30 minutter.
  6. Når suppen har kogt i 30 minutter, skal den blendes ensartet og cremet med en stavblender.
  7. Tilsæt citronsaft og fløde og smag suppen til med salt og friskkværnet peber.
  8. Steg bacon i tern på panden og brug som topping.
  9. Græskarkernerne skal blødes op i saltvand og bagefter ristes ved middel varme, hvorefter de kan bruges som topping.
  10. Server suppen med bacon og ristede græskarkerner som topping samt en klat creme fraiche.