Opskrift På Fårikål - Norges Nationalret

For mange år siden stemte norske radiolyttere om, hvilken ret der skulle være deres nationalret. Vinderen blev fårikål, og du får opskriften på de lækre simreret herunder.

Ingrediensliste (8 personer)

  • 1,5 kg kød fra lammebov med ben (slagteren giver dig benene fra boven med, hvis du beder om det)
  • 1 hvidkålshoved (omtrent 1,5 kg)
  • 2 spsk hele, sorte peberkorn
  • Salt
  • Vand
  • Eventuelt hvedemel (hvis du ønsker at jævne)
  • 1,5 kg kartofler

Fremgangsmåde

  1. Start med at finde en stor gryde og læg lammebenene i bunden.
  2. Skær nu lammekødet i store, grove stykker og halvér hvidkålshovedet, hvoreftet du skærer det i 6 både af hver halvdel. Husk at få lidt af stokken med.
  3. Læg så lammekød og kål lagvis ned i gryden. Du skal drysse hele peberkorn og rigeligt salt på hver af lagene (stryg også med lidt hvedemel på hver af lagene, hvis du vil jævne saucen lidt). Til sidst hælder du vand i gryden, så det næsten dækker.
  4. Sæt gryden på blusset og lad den simre i minimum 2,5 time, hvorefter lammekødet bør være meget mørt.
  5. Server fårikålen med kartofler (kogt i letsaltet vand).

Tak for støtten

Til denne artikel har vi modtaget støtte fra Billig Fitness, hvilket vi gerne vil sige dem mange tak for. Hos Billig Fitness finder du alt inden for fitnessudstyr i både Danmark, Norge og Sverige.

Du kan finde masser af effektivt træningsudstyr eksempelvis en rockering.

Relaterede Indlæg