Opskrift: Shepards Pie

Opskrift: Shepards Pie Billede: zkruger

Shepards Pie er ikke så udbredt herhjemme i Danmark, selvom den på alle måder er en lækker ret. Den består af en kraftfuld og velsmagende lammeragout, som dækkes af kartoffelmos og bages i ovnen. Især i det kolde vinterhalvår er den helt fantastisk at have på menuen derhjemme. Her kommer opskriften - velbekomme!

Denne artikel er udarbejdet med støtte fra Bevco - The Beverage Company.

Ingrediensliste

Lammeragout

  • 500 g hakket lammekød (kan udskiftes med oksekød, men så hedder retten Cottage Pie)
  • 1 spsk smør
  • 1 finthakket løg
  • 2 fed finthakkede hvidløg
  • 2 groftrevne gulerødder
  • 2 stængler groftrevne bladselleri
  • 2 spsk Worcestershire-sauce
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 tsk tørret timian (1 spsk, hvis du bruger frisk timian)
  • 1 tsk tørret rosmarin (1 spsk, hvis du bruger frisk rosmarin, hvilket skal hakkes fint)
  • 1 dl rødvin
  • 2 dl kyllinge/hønsefond
  • Salt
  • Sort, friskkværnet peber

Kartoffelmos

  • 1 kg skrællede kartofler
  • 75 g smør
  • 3 spsk piskefløde
  • 2 spsk friskrevet parmesan
  • 1 spsk rasp
  • Salt
  • Sort, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Som det allerførste skal du koge kartoflerne i en gryde med rigeligt usaltet vand, indtil de er møre.
  2. Så begynder du at sautere de hakkede løg i en gryde med smør, indtil de er klare og gennemsigtige. Tilsæt dernæst lammekødet og brun det godt igennem ved høj varme.
  3. Skru ned for varmen og tilføj nu groftrevne gulerødder, groftrevne bladselleristængler, de finthakkede hvidløgsfed, tomatpuré, rødvin, 2 spsk Worcestershire-sauce, kyllinge/hønsefond samt timian, rosmarin, salt og friskkværnet peber.
  4. Lad det hele koge op, hvorefter det ragouten skal simre i 10 minutter.
  5. Så skal du lave kartoffelmos. Først kommer du de møre, varme kartofler i en stor skål sammen med smør. Pisk så godt igennem med en håndmikser, indtil til kartoffelmosen er cremet og luftig. Tilsæt piskefløde og smag til med parmesanost samt salt og friskkværnet peber.
  6. Fordel nu lammeragouten i et smurt ovnfast fad, hvorefter du laver et “låg” af af kartoffelmos. Top med rasp og lidt ekstra parmesan.
  7. Bag nu din Shepards Pie i ovnen ved 180 grader varmluft i 30-45 minutter.