Rødgrød med fløde: Smagen af Danmark

Rødgrød med fløde: Smagen af Danmark Billede: Pixabay

Vi er de eneste, som kan udtale det, og vist nok også de eneste, der spiser; rødgrød med fløde. Rødgrød med fløde er nemlig ikke bare jordbær og fløde sammen, som nogle tror, men en hel ret i sig selv. Det er en skøn sommerret, der smager himmelsk og skal nydes i den lune aftensol som dessert efter en lækker grillmiddag.

Rødgrød med fløde

Ingrediensliste til 4 pers.

  • 600 g bær, (jordbær, rød stikkelsbær, ribs, solbær, hindbær) friske eller frosne
  • 2 stængler rabarber, (kan undlades)
  • 1/2 tsk vaniljepulver, eller 1/2 vaniljestang
  • 3 dl , vand
  • 125 g sukker
  • 1 tsk majsstivelse
  • 1 tsk sukker, til at drysse over grøden
  • Piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Du begynder med at skylle og rense bærene samt rabarberstængler, hvorefter du skærrer rabarberen i små skiver á ca. 1 cm.
  2. Så skal du flække vaniljestangen, hvorefter du skraber vaniljekornene ud. Bland nu vaniljekornene med en spsk sukker, så vaniljekorn og sukker skilles fra hinanden.
  3. Nu skal du komme bær, rabarber, vand, sukker, vaniljesukker og den tomme vaniljestang i en gryde. Her skal det stå og trække i en times tid. Rør godt rundt til at begynde med.
  4. Når timen er gået, skal du koge det op ved middelhøj varme og lade det koge i 5-7 minutter. Sulle der komme skum på, så skummes det af.
  5. Jævn din rødgrød med en smule majsstivelse.
  6. Drys med lidt sukker på toppen og stil den i køleskabet til den er helt kold.
  7. Server med kold fløde eller med flødeskum.