Så Meget Skal Du Spise Til Din Frokost

Billede: Daria Shevtsova

Så meget skal du spise til din frokost

Hører du til dem, der tager lige en lille smule for lidt til morgenmad og derfor kommer til at overspise ved frokosttid? Eller også er det din frokost, som ikke er helt stor nok, hvilket resulterer i, at du snacker lige lovligt rigeligt sidst på eftermiddagen?

Lyder ovenstående som dig, så kan du læse med videre her i artiklen, hvor vi fortæller, hvor mange kalorier, du ideelt set skal indtage til din frokost.

Problemer med vægten?

Hvis du døjer med at bibeholde din vægt, ja så er der god sandsynlighed for, at det er kaloriemængden i din frokost, som er for høj. Frokosten må ikke være for lille, da den skal holde dig mæt indtil aftensmaden, men må heller ikke være for stor, da du i så fald kan komme til at tage på af den..

Den norske ernæringsfysiolog Kari Sellæg forklarer til KK.no, præcis hvor meget en gennemsnitlig kvinde skal spise til frokost, baseret på at hun indtager tre hovedmåltider og tre små mellemmåltider dagligt og skal indtage omkring 2000 kalorier om dagen:

- Er du blandt dem, som vil passe lidt ekstra på vægten eller måske gå lidt ned i vægt, så anbefaler jeg, at din frokost indeholder mellem 400 og 600 kalorier, fortæller Kari Sellæg til KK.no.

Få masser af protein

Kari tager altså udgangspunkt i en kvinde, der for at holde sin vægt skal spise omtrent 2000 kalorier om dagen.

Hendes frokost skal derfor også helst være korrekt orkestreret med den rette fordeling af proteiner, kulhydrater og fedt. Især proteinerne bør være i fokus, siger Kari. Proteiner giver en længerevarende mæthedsfornemmelse, og bryder du dig ikke om store kødmængder, så kan du i stedet spise alternativer såsom bønner, linser og kikærter.

Sådan rammer du 400-600 kalorier

Ernæringsfysiologen anbefaler tallerkenmodellen i stedet for, at du går igang med at tælle kalorier og lave tabeller:

- Ønsker du at gå ned i vægt eller blot at holde din vægt, så anbefaler jeg, at du fylder halvdelen af tallerkenen med grøntsager, en fjerdel med kød eller fisk og en fjerdedel med kartofler, ris eller pasta, afslutter ernæringsfysiolog Kari Sellæg.

Relaterede Indlæg