Sådan laver du pizza på grillen

Sådan laver du pizza på grillen

Hos Madmanifesten elsker vi mad, og vi elsker især pizza, der bliver tilberedt på en grill. I denne artikel kommer vi med fem råd til, hvordan du bedst muligt lykkedes med dette. Vi garanterer, at du kommer til at imponere alle og enhver, hvis du disker op med en rigtig hjemmelavet pizza på grillen.

Her er vores fem gode råd til at lave den perfekte pizza på grillen:

Brug en bagesten og hold et skarpt øje op temperaturen

Allerede inden du begynder at lave dejen til din pizza, skal du først og fremmest finde ud af om du kan styre temperaturen på din grill. Det kan du heldigvis med de fleste, der er af en nogenlunde ny dato.

Har du en kuglegrill, vil der typisk være et termometer i låget, der gør det nemt og overskueligt at holde øje med temperaturen. Hvis dette ikke er tilfældet, så anbefaler vi, at du investerer i et grilltermometer.

Hvordan du holder øje med temperaturen er sådan set underordnet. Det vigtigste er bare, at du gør det, samt at du er nogenlunde habil til at holde temperaturen på et stabilt niveau.

Byg din pizza korrekt

Skal du have det optimale resultat, skal du også bygge din pizza op på den korrekte måde. Dette gør du ved at bygge din pizza op på følgende måde: Start med bunden, herefter tomatsauce, så osten og til allersidst fyldet. Denne rækkefølge sikrer, at osten ikke bliver brændt eller svitset.

Hold igen med fyldet

Mange danskere er utroligt glade for at toppe deres pizza med masser af fyld. Dette bør du dog undgå, hvis du vil bage pizzaen på grillen. Der sker nemlig det, når du bruger en masse fyld, at der kommer en masse vand.

Undgår du for meget fyld, så undgår du også en masse vand, hvilket resulterer i en sprød og lækker pizza.

Tilføj fyldet på det rigtige tidspunkt

Bruger du noget meget tyndt fyldt, eksempelvis skiver af salami eller skinke, så bør du holde igen med at tilføje det til pizzaen. Du skal altså tage pizzaen ind, hvor den kun indeholder tomatsauce og ost, hvorefter du hen imod slutningen af bagetiden tilføjer den tynde fyld.

På den måde bliver fylden varm uden at blive brændt.

Forbered osten

Når vi nu alligevel er igang med at lave den perfekte pizza, der oven i købet bliver tilberedt på en lækker og anderledes måde, så kan vi lige så godt bruge mozzarella i lage. Det er altså bare en hel del lækrere end den gængse pose revet ost.

Med mozzarella fra lage er det vigtigt, at du ligger osten i en si i cirka 15 minutter før du lægger det på pizzaen. Dette giver langt det bedste resultat.

Tak Til Pro Rengøring
Tak til Pro Rengøring for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Pro Rengøring tilbyder blandt andet erhvervsrengøring.