Top 5: Burgere I København

Billede: Canva

Burgeren er en af de mest populære former for spise, når danskerne skal forkæle sig selv med mad, der både gør godt for sjælen og for sidebenene. Dog kan man hurtigt køre en smule træt i de samme halv tarvelige burgere fra McDonalds, Burger King og den lokale grillbar.

Burgere kan sagtens være en ny og spændende oplevelse. Det eneste, det kræver, er, at man ved, hvor man skal lede. København indeholder adskillige steder, der laver fantastiske og innovative burgere, der gør enhver fastfoodkæde til skamme. Her er vores bud på en top fem over burgere i København.

Gasoline Grill

Da Klaus Wittrup ombyggede en tankstation tilbage i 2016, havde han en drøm om at åbne en burgerbar, der lavede burgere på den måde, han selv synes de skulle være, nemlig simpel.

Gasoline Grill har med sin vision om at lave simple burgere, der er båret af kvalitet og umami, formået at lave en burger, der er blandt københavns suverænt bedste. Dette blev for alvor manifesteret i en top 27 plads på Bloombergs liste over verdens bedste burgere i 2017.

Guldgrillen

Kendiskokken Umut Sakarya står bag den næste burgere på listen. Guldgrillen serverer det, deres kunder vil have, nemlig svin og sovs i lange baner, også gerne i burgere. Enhver, der elsker traditionel dansk grillmad vil forelske sig i Guldgrillen.

Burgerne er snaskede, uden at være ulækre, og er lavet med kærlighed, omsorg og masser af svinekød.

Cock’s & Cows

Tilbage i 2010 meldte Cock’s & Cows sig for alvor ind i den københavnske burgerkrig. Burgeren var på daværende tidspunkt nærmest revolutionerande, og smagte ikke af noget, man havde prøvet før. Samtidig kunne man skylle sin burger ned med nogle seriøse cocktails.

Sliders

Det er ikke størrelsen, det er gørelsen. Dette mantra har Sliders i høj grad baseret deres forretning på, hvilket betyder, at deres burgere muligvis ikke er de største, til gengæld er de umådeligt velsmagende.

For en meget fordelagtig pris kan du få intet mindre end 3 forskellige sliders med dertilhørende fritter. Modsat en traditionel burgerbar, så kan du altså få tre forskellige brugeroplevelser i samme måltid. Og nej, det koster ikke 3x den normale burgerpris, men nærmere prisen for en enkelt “normal” burger.

YoBurger

YoBurger laver klassiske amerikanske burgere, der smager af mere. En smørstegt brioche bolle, kvalitetskød, ost, salat, masser af bacon og deres secret sauce. Det lyder simpelthen så simpelt, og som noget, man har set før. Ikke desto mindre er det en fantastisk burgeropevelse.

Tak til iBob.dk
Tak til iBob.dk for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos iBob kan du blandt andet købe blækpatroner.

Relaterede Indlæg